etusivu | pentuesuunnitelmia | kasvattajia
UROKSET > soopeli | tricolour | blue merle

Soopeli

Uroksen tiedot


Scottail Your Mischief Managed

 
Käytettävissä jalostukseen
 

Perustiedot

Syntymäaika :18.6.2018
Tietokanta :KoiraNet
Väri :Soopeli
Silmät :ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Lonkat :B/B
Kyynärpäät :0/0
Näyttelyistä :ERI1
Harrastustuloksia :HK3 JK1 EK1 BH PAIM1 RTK3 TK2 Vepen alo1
 

Lisätiedot

Kelmi on avoin, aktiivinen, vilkas ja kiltti nuori uros. Kelmi rakastaa ihmisiä ja on myös koirasosiaalinen. Ääni- ja alustavarma, Kelmille on ammuttu laukauksia sekä raunioradalla että palveluskoirakentällä.

Kelmi nauttii yhdessä tekemisestä, on hyvin miellyttämishaluinen ja on helposti motivoitavissa niin lelulla kuin ruoallakin - on ahne ja saalisviettiäkin löytyy reippaasti. On taistelutahtoinen, keskittymiskykyinen ja nopea oppimaan. Paimenkoiralle tyypillisesti aavistuksen herkkä ja ohjaajapehmeä. Helppo ja huoleton arjessa, ei riistaviettiä. Tykkää käyttää kroppaansa ja on isohkosta koostaan huolimatta ketterä.

Kelmi on todellinen monitoimicollie ja sillä on monipuolisesti harrastustuloksia. Kelmin kanssa on kisattu pk-haussa (HK3, haun rotumestari v. 2021), -jäljellä (JK1) ja -etsintäkokeessa (EK1), tokossa (TK2, VOI1) ja rally-tokossa (MESHYV), lisäksi paimennuksessa Kelmi on kisannut ykkösluokassa tuloksin PAIM1-ERI. Kelmi on myös suorittanut vesipelastuksen soveltuvuuskokeen hyväksytysti ja saanut alokasluokasta kaksi 1-tulosta ja on siten toistaiseksi ainoa pk collie, jolla on koeoikeus vesipelastuksen avoimeen luokkaan.

Kelmi on hieman keskikokoa isompi, sillä on kaikki hampaat ja leikkaava purenta. Kohtuullinen hännänkanto. Lonkkien ja kyynärien lisäksi sen selkä on virallisesti tutkittu terveeksi (LTV0, VA0). Kelmi on myös hyvävatsainen ja se on geenitestattu seuraavin tuloksin: CEA: kantaja, MDR1: kantaja, DM: terve.

Kelmin pentuesisaruksilla on myös monipuolisesti tuloksia eri lajeista, muun muassa pk-hausta, rally-tokosta, vesipelastuksesta, vetohiihdosta ja näyttelyistä mm. ROP.

Tarjolla jalostukseen harkitusti hyväluonteisille, terveille nartuille, sellaisille kasvattajille, joilla on myös pidemmän tähtäimen jalostus-/kasvatussuunnitelmia. Kerron mielelläni Kelmistä lisää sähköpostitse ja siihen saa myös tulla tutustumaan meille kotiin tai vaikkapa treenikentälle.
 

Yhteystiedot

Nimi :Kiira Käyhkö
Sijainti :Ruutana, Kangasala
Email :kiira.kayhko@gmail.com
 

Sukutaulu

Glenoak EnlightenedGlenoak Bright Lights'N PromisesMc Leod's Dares To Dress Differently
Mc Leod's A Girl For A Sheriff K.
Milas Pinot Noir at GlenoakMaplecreek The Winemaker
Milas Back In Blue
Dispiritos Choicy De RoseWicani DragonsbloodWicani Nighthawk
Mc Leod's All Dressed For Wicani
Wicani Shameless BeautyWicani Waltz Of The New Moon
Wicani Timeless Elegance

 
 
 
 
 
  
Ylläpitäjä : Kaarina Pesonen downmoore {at} kotinet.com | Ongelmatilanteissa ota yhteyttä sähköpostilla.